• 24/7 SERVICE & ONDERHOUD
  • ALLROUND SCHEEPSBOUW
  • HELLING & STEVENDOKKEN
  • ABC DEALER

Over ons

Grondlegger

Rein Breijer (1948-2009), grondlegger van BREKO in 1974, begon zijn bedrijf met het repareren van motoronderdelen. “Ik ben een echte motorenliefhebber”, vertelde hij in 2000 in de Binnenvaartkrant tijdens een interview ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van BREKO.

Een heus Familiebedrijf!

Familiebedrijf

Nu geeft zoon Mark Breijer (1976) leiding aan het prachtige familiebedrijf. Als peuter was zijn gezichtje al veel te zien op de werf in Papendrecht. Hij begon op 19-jarige leeftijd met z’n poten in de olie en is zo doorgegroeid naar eigenaar van het bedrijf.

Net zoals zijn vader dat vond, vindt Mark het belangrijk dat het hele team werkt vanuit sterke kernwaarden: vakmanschap, klantgerichtheid, kostenbewustzijn en enthousiasme. Hiermee staat BREKO/PSI borg voor effectieve en efficiënte dienstverlening.

Deze klantgerichte instelling staat garant voor volle aandacht voor elke opdracht en leidt tot het bedenken van hoogwaardige, innovatieve, technische verbeteringen gekoppeld aan economisch voordelige oplossingen. Om deze service te kunnen blijven realiseren investeert BREKO/PSI voortdurend in mens & machine.

Mark: “Met een goed geoliede organisatie kom je heel ver!”

Historie

BREKO is gestart in 1974 als bedrijf voor reparatie, revisie en onderhoud van dieselmotoren. In die tijd is BREKO gevestigd aan de Noord. Die gunstige ligging zorgt ervoor dat steeds meer binnenvaartschippers bij BREKO aankloppen voor servicediensten. Het aantal klanten groeit en de activiteiten breiden zich uit. Als antwoord hierop maakt BREKO begin jaren tachtig de stap naar nieuwbouw van binnenvaartschepen. Al snel zorgen de typerende klantgerichtheid en innovatieve instelling van het bedrijf ervoor dat ook deze nieuwbouwwerf een klinkende reputatie heeft. Door de uitbreiding van activiteiten verhuist BREKO van de oever aan de Noord naar de oever aan de Merwede en de kade van de Ketelhaven. Een locatie onder de rook van de Rotterdamse haven.

In 1998 komt PSI erbij voor het leveren en installeren van pijpleidingsystemen voor de scheepvaart en industrie. Een mooie aanvulling waardoor we ons als totaaloplosser op de nationale en internationale markt kunnen neerzetten.

PSI heeft sinds 2008 een productiehal in Servië. Daar werken we nauw samen met de naastgelegen cascobouwer. Wij leveren de pijpleidingsystemen en installeren deze eveneens.

Sinds 2018 voeren we ook op onze werf in Hemiksem werkzaamheden uit. Een mooie locatie waarmee we onze dienstverlening op steenworp afstand van de haven van Antwerpen hebben kunnen uitbreiden.

Al met al heeft BREKO/PSI genoeg
om trots op te zijn.