• 24/7 SERVICE & ONDERHOUD
  • ALLROUND SCHEEPSBOUW
  • HELLING & STEVENDOKKEN
  • ABC DEALER

Diensten van PSI

Wij leveren allround service aan de scheepvaart, offshore en industrie. Daarnaast hebben we een uitgebreide expertise in pijpleidingsystemen. Hierdoor kunnen we het leidingwerk op alle type schepen en binnen alle industrieën verzorgen.

Engineering | Nieuwbouw | Reparatie | Hermotoriseringen | CNC | Lasprocedures

Klinkende naam

PSI is een klinkende naam op het gebied van leidingsystemen. We bieden vakmanschap en een totaalpakket aan diensten vanuit een open, klantgerichte visie, met korte en directe lijnen. Leg ons uw wensen voor en wij komen met een passende oplossing waarbij u – onze klant – centraal staat. Onze eigen engineerafdeling stelt ons in staat specifieke ontwerpen te maken die volledig bij uw wensen aansluiten en voldoen aan de benodigde eisen van de keuringsinstanties. 

Alles onder één dak

PSI beschikt over alle denkbare faciliteiten, producten en diensten die nodig zijn bij de bouw van leidingsystemen: een werfterrein van circa twee hectare, ruime capaciteit voor het opslaan van materialen, CNC buigmachines en een afdeling Hydrauliek. Met dit complete pakket kunnen wij u altijd en overal van dienst zijn.

“Onder faciliteiten hebben wij onze producten en diensten allemaal voor u op een rij gezet.”

Engineering

Onze kracht ligt in de verregaande specialisatie die wij ons op het gebied van pijpleidingsystemen eigen hebben gemaakt. Die specialisatie vertaalt zich in het leveren van klantgerichte engineering en kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor nieuwe en bestaande pijpleidingsystemen.

Nieuwbouw

We verzorgen het leidingwerk op alle type schepen en binnen alle industrieën. Met behulp van onze gekwalificeerde medewerkers realiseren we een grote verscheidenheid aan projecten voor de scheepvaart, de offshore en industrie.

PSI beschikt over een tweede productielocatie in de Servische plaats Kladovo. Hier produceren wij leidingwerk voor de Nederlandse markt, maar ook voor o.a. de Servische en Roemeense markt. Dit leidingwerk monteren wij vervolgens direct op de casco’s die gebouwd worden op de nabijgelegen scheepswerven.

Reparatie

Uw pijpleidingsysteem 7 dagen per week in werking!
Pijpleidingsystemen krijgen het door externe factoren zoals een vochtige omgeving, trillingen en het gebruik vaak zwaar te verduren. PSI heeft ruime ervaring met reparatie van diverse soorten leidingsystemen. Er staat daarom een gemotiveerd team voor u klaar dat dag en nacht, zeven dagen per week, op de door u gewenste locatie, de continuïteit waarborgt. Deze gedreven vakmensen voeren reparaties uit en kunnen ook onderdelen en systemen vervangen die samenhangen met het bestaande leidingwerk.

Complete ontzorging
Onverwachte reparaties komen nooit uit. Daarom zullen wij u compleet ontzorgen en ons aanpassen aan uw situatie. Het repareren van uw leidingen kan zowel aan boord als in onze werkplaats plaatsvinden. Indien het nodig is om een leiding volledig te vernieuwen, wordt deze uitgebouwd om vervolgens in onze werkplaats te worden opgemald. Hierdoor kunnen wij de leiding exact namaken en spanningsvrij inbouwen.

Van kleine tot grote schade
Wij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van zowel grotere als kleine reparaties en hermotoriseringen. Ook kunnen we uw leidingsysteem opnieuw laten keuren in samenwerking met een keuringsinstantie naar keuze.

Hermotoriseringen

Bij hermotoriseringen passen wij alle leidingsystemen aan zodat de motoren volgens de laatste wetgeving aan de emissie-eisen voldoen. De oude leidingen worden vakkundig gedemonteerd zodat de nieuwe motor geplaatst kan worden. Vervolgens worden de nieuwe leidingsystemen ingemeten, geprefabriceerd, ingebouwd en degelijk gebeugeld.

CNC

Voor het uitvoeren van reparaties maken wij gebruik van onze CNC gestuurde buigmachines. Deze machines buigen uw leidingen uiterst nauwkeurig in de gewenste bochten. Zo waarborgen we continu een hoog kwaliteitsniveau.

Lasprocedures

Onze lassers zijn allen gecertificeerd. Op basis van de vereiste certificaten mogen en kunnen zij alle lasprocedures toepassen ter afwerking van leidingen in alle diktes en materialen. De certificaten zijn onderworpen aan een halfjaarlijkse update.